Örsel olarak İhracat Satış ve Pazarlama Müdürü ile birlikte Güney Amerika’ya; Şili, Peru, Dominik Cumhuriyeti ve Meksika olmak üzere toplamda 20 günlük bir seyahat gerçekleştirdik. İlk durağımız olan Şili’nin başkenti Santiago kentine yaklaşık 8 günlük bir seyahat gerçekleştirdik. Seyahat programımızın ilk günlerinde Edifica Yapı Fuarında katılımcı olarak boy gösterdik. Kalan günleri de önceden planladığımız seyahatleri gerçekleştirmek, fuardan elde ettiğimiz kontaklar ile görüşmek ve pazarın nabzını tutmak amacıyla değerlendirdik.

Şili ve Şili Ekonomisi Hakkında Genel Bilgiler

Şili, Güney Amerika’nın güneybatı kıyısında yer almakta olan, Atlantik ve Pasifik Okyanusları arasında stratejik bir konuma sahip, kuzeyde Atacama Çölü’nün; güneyde ise And Dağları’nın çevrelediği, kendine özgü bir topografik yapıya sahil olan Güney Amerika’nın en güzel ülkelerinden biridir. Toplamda 15 eyaletten oluşan Şili’ nin başkenti Santiago, resmi dili İspanyolcadır. Ortalama 18 milyonluk bir nüfusa sahip olan Şili’de, nüfusun yaklaşık %40’lık kısmı başkent Santiago ve çevresinde yaşamaktadır.

Ekonomik duruma göz atacak olursak Şili, Güney Amerika ülkeleri göz önüne alındığında bölge içerisinde yaşanabilecek ve ticaret yapılabilecek en iyi ülkelerden biri olarak öne çıkmaktadır. Bölgedeki diğer ülkelere nazaran ekonomi, oldukça istikrarlı ve güçlü durumdadır. Şili’nin başlıca üretim ve ihracat kaynağı bakır madenidir. Ülke, ihracat gelirlerinin %40’lık kısmını sadece bakır ihracatından kazanmaktadır. Bunların yanı sıra deniz ürünleri, üzüm ve üzüm şarabı Şili ihracat kalemleri arasında önemli yer tutan diğer unsurlardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tr Türkçe
X