Önce musluk açılarak lavabo giderinin tıkanıklığı ne boyutta görmek gerekir. Lavaboda su birikiyor. Dolap kapağı açılarak lavabonun sifonu yerinden sökülecek, bunun için lavabo sifonunun alt kısmındaki bağlayıcı rekor sökülür ve sifondaki atıklar boşaltılır. Daha sonra lavabonun tulumba parçası yerinden sökülür. İşte tıkanmaya neden olan atıklar. Lavabo tıkanıklığı nasıl giderilir beraber inceleyelim.

Bağlantı görevi gören tulumba parçası iyice temizlenir. Temizlenen tulumba parçası yerine monte edilir. Üstteki rekor tekrar sıkılır. Parçanın yerine oturup oturmadığı kontrol edilir. Daha sonra sifonun en alt kısmındaki koruyucu tıpada yerinden çıkarılır. Musluğu açarak lavabo giderinin tamir edilip edilmediği kontrol edilir. Evet, su giderken artık tam olarak boşalıyor. Ancak lavabonun sifon mekanizması da herhangi bir kaçırma tehlikesine karşı kontrol edilir.

Çünkü sifonlarda rekorları gevşediği için kaçak oluşabilir. Buda lavabonun alt kısmında su damlamasına neden olur. Rekor elle sıkılır, daha sonra tulumbanın etrafı kuru bir bezle iyice silinir. Su kaçırıp kaçırmadığı tam olarak anlamak için musluk tekrar açılır. Sifon ve etrafında herhangi bir su kaçağı yoksa lavabo tamir edilmiştir. Lavabo tıkanıklığı için ne yapılmalı sorusunun cevabını bu yazımızda öğrenmiş olduk.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tr Türkçe
X